Festival recovery – indre skønhed?

Jeg er lige kommet hjem fra festival, og festival har på ingen måde noget at gøre med sundhed eller skønhed – i hvert fald ikke ydre skønhed. Men jeg synes, at vi godt kan argumentere for at det er sundt for sindet. For hvis man kan komme sig over de dårlige toiletforhold og mangel på skønhedssøvn, findes der så meget, der er bedre for sindet end at hygge sig med venner, grine og være glad i en hel uge?

Hvert et smil på læben og hver en solstråle der passerer ind i øjnene udløser hormoner i hjernen, der gør os glade, og får os til at føle os godt tilpas. Og én ting er at være smuk udenpå, men en anden ting er et smukt sind, en sund og glad krop, og et glimt i øjet. Et glad indre er noget af det yndigste i min optik.

Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke også har lyst til at gøre sit, for at se godt ud udadtil.

Det første jeg gjorde, da min kæreste hentede mig fra festivalen, var at tage et smut i Bazar Vest i Århus, for at købe en masse grøntsager og frugt. Selvom Smukfest faktisk gør et rigtig godt job med hensyn til forskellige muligheder med mad, så trængte jeg til noget let, der ikke var festivalsmad.

Da jeg kom hjem, hoppede jeg direkte i bad, for at kunne føle mig bare en lille smule anstændig igen.

Herefter var planen at jeg skulle gå og nusse med lidt ting i hjemmet og få lavet juices og ingefærshots – opskrifter herpå kommer i de følgende blogindlæg – men for at være ærlig, så gik jeg kold og faldt i søvn i sengen i halvanden time. Da jeg endelig vågnede igen, nåede jeg kun ind til sofaen, hvor jeg nød endnu en lille morfar.

Dårlige sengetider og et koldt telt i en uge – jeg trængte til at sove. Og det er ok ikke at nå alle sine planer, for min krop havde brug for det. Husk at lyt til jeres kroppe, for I kommer ingen vegne uden dem.

Aftensmaden bestod af en lækker, let salat med kylling. Jeg ville have været i fitness eller ude og gå en tur, men som sagt: trætheden vandt over min krop den dag, og så ville jeg hellere være frisk og veludhvilet til dagen efter. Resten af aftenen stod også bare på afslapning med et par afsnit af en god serie.

Vi slap heldigvis af med godt vejr på festivalen, hvilket betød, at jeg også fik en del sol i løbet af de mange udendørs timer. Derfor skulle aftersun’en også findes frem, da jeg kom hjem – ja den burde faktisk have været med på tur – og jeg smurte mig ind i et godt tykt lag. Både for at sommergløden ikke skulle begynde at skalle af, men også som en slags mini-aften-spa-rutine for mig selv. Det er altid lækkert at forkæle sig selv lidt, særligt efter en uge som den foregående.

Velkommen til alle sammen!

Jeg håber at i kommer til at nyde denne blog, nu er vi i gang og jeg glæder mig til at skrive herinde regelmæssigt.

  • Kram fra Marie

Skriv en kommentar