5 tips til at komme afsted til fitnesscentret

1. januar. 2018. Nyt år, ny måned, ny start! Jeg er bestemt fortaler for nytårsforsæt. En ny start kan være motiverende for en ny begyndelse. At NU skal tingene ændres. Men du behøver ikke et nyt årstal for at starte ændringerne. Måske fik du startet, men motivationen er ved at falde igen?

For ja. Når det kommer til fitness, sundhed og motion så vil motivationen forsvinde igen, og det vil du opleve tit! Min motivation forsvinder ca. fem gange dagligt. Når jeg ser et lækkert stykke kage, når sofaen frister mere end fitnesstøjet, selv når jeg er i fitness, og det frister at hoppe hjem under dynen igen.

Motivationen VIL forsvinde, men den vil også komme igen! Her er et par tips, der har gjort det lettere for mig, at komme afsted til træning på selv de mest dovne og umotiverede dage.

1. Brug noget fitnesstøj, du føler dig tilpas i

Ja, jeg ved det lyder mærkeligt. For fitness går ikke ud på at se godt ud i det rette tøj. Men det går ud på at føle sig tilpas, imens man er i centret! Hvis du går en hel træning og tænker på, hvordan tøjet sidder, eller at du ikke føler dig godt tilpas, så vil du få en dårlig træning ud af det. Og det vil ikke være behageligt at skulle gøre det igen.

Tag noget tøj på, som du ved, er behageligt. Noget tøj du føler dig tilpas i. Og ikke noget hvor du hele tiden skal dobbelttjekke om maven bliver trukket nok ind, eller om balderne hænger lidt for meget.

Én ting, der har motiveret mig vildt meget efter jul er faktisk også tøj. Jeg fik noget vildt flot fitnesstøj i julegave, og lige siden har jeg haft lyst til at have det på, fordi jeg synes, det er SÅ flot! Og når jeg alligevel render rundt i  mit nye flotte fitnesstøj, så kan jeg jo ligeså lige bruge en time i centret.

Og ærligt talt. Hvis det er noget så simpelt som et køb af en pæn fitnesstrøje, der skal til, for at motivere dig, så synes jeg det er en god løsning!

2. Find en fitnessstil, som du kan lide

Der er så sindssygt mange måder at træne på. Selv i fitnesscentret. Og det gælder om, at finde en træningsform, som passer til dig. Hvad der virker for andre virker ikke nødvendigvis for dig. Ja, det er lidt en cliché, men det er rigtigt.

Nogle folk elsker tage på hold i fitnesscentre, nogle elsker at løfte vægte, nogle træner med deres egen kropsvægt, andre kan godt bare lide en løbetur på løbebåndet. Der er så mange forskellige måder at træne. Jeg synes virkelig, at I skal give jer tid til at undersøge forskellige muligheder og finde ud af, hvad I nyder mest at lave. For hvis I ikke nyder det, I laver, så har man heller ikke lyst til at komme igen.

Jeg plejede at tro, at cardio var lig med at løbe på løbebånd. Men jeg HADER at løbe, og jeg bliver i dårligt humør at det, fordi jeg virkelig ikke synes, det er sjovt. Og så har man ikke lyst til at skulle gøre det igen. Jeg har nu fundet en cardioform, som fungerer vildt godt for mig. I stedet for at løbe på løbebåndet, så går jeg rigtigt hurtigt med en stigning på 10%. På denne måde kan jeg let forbrænde 250 kalorier på under 30 minutter. Og jeg nyder det. Jeg hader det ikke.

Det gælder om at finde noget, som man kan lide, så man har lyst til at komme igen.

3. Find en træningsmakker

Det er så meget lettere at komme afsted i fitness, hvis man står til ansvar for en anden person. Hvis du har en makker, der regner med, at du kommer. Så kan man ikke bare baile hver gang.

Hvis man er ny i fitness, så er dette særligt en god ide. Hvis man finder en makker, som kan lære en om de forskellige måder at træne. I de fleste centre vil ansatte også med glæde fortælle dig om deres hold, eller hvordan de forskellige maskiner virker.

Alternativt kan man også købe sig til en personlig træner. Dette er den virkelig dyre løsning. Men det virker. Du er “tvunget” til at komme afsted- for nu har du brugt en masse penge på det, og de skulle vel ikke gå til spilde 😉 Samtidig er du garanteret, at du får hjælp af en professionel, som virkelig kan lære dig forskellig træning.

4. Gør det til en vane

Jeps, dette lyder dumt. Men det passer. Man siger det tager 21 dage at lave en ny vane. Og det er pisse svært, men når din hjerne fortæller dig, at du ikke har lyst til at tage afsted, så skal du “bare” gøre det alligevel. Og det er mega svært! Men når først man begynder at gøre det, så får man lige så stille lyst til at komme afsted igen.

Når først man bliver vant til at komme afsted, så er det helt underligt, når man engang imellem tager en hviledag i stedet for en fitness-dag.

5. Søg inspiration til træning på nettet

Jeg har brugt mange timer på at sidde på youtube og søge forskellige workouts. Men det har været med til at motivere mig! På den måde har jeg fået ideer til en masse nye øvelser. Og det kræver, at jeg tager i fitness for at kunne prøve de øvelser.

Det er vigtigt hele tiden at få ny inspiration til nye øvelser. Og jeg synes virkelig, det er fedt at komme ned og prøve noget nyt. Så det hele ikke bliver for ensformet.

 

Jeg håber I kan bruge disse tips, for de har alle hjulpet mig afsted. Men husk nu på, at lige meget hvad, så SKAL man også holde hviledage. Kroppen skal have lov til at samle sig igen. Og husk på at du vil komme til at faile engang imellem. Ja, du vil komme til at spise et stykke kage og glemme centret nogle gange. Nogle dage har man bare ikke overskuddet til at komme afsted. Og det er okay. Husk ikke at blive sur på dig selv. Du må ikke straffe dig selv for at gå glip af én træning.

  • Marie

Skriv en kommentar