Jeg har tænkt mig at starte en ny serie: mad som salat.
Kort fortalt, så prøver jeg på at spise en smule sundere her for tiden. Det første år på uni har kunnet mærkes på min krop – særligt fordi matematisk kantine serverer verdens største stykker kage til verdens billigste penge!
Men jeg har ikke lyst til at gå på kur. Jeg vil gerne spise sundt som en levestil, som jeg vil kunne holde. Det skal ikke være en kortvarig kur, men noget langvarrigt. Men jeg vil også nyde det! Jeg vil stadig have de gode, fantastiske smage. Jeg vil ikke holdes tilbage!
DERFOR vil jeg lave denne serie. For at vise, at man kan få fantastiske smage fra klassiske retter ned i en salat, så den kommer til at smage fantastisk. Det er altså meningen, at en salat skal smage af en bestemt ret.
Og idag starter vi ud med en ret, som jeg personligt selv er vild med! Nemlig tacos/madpandekager!
Tacos/madpandekager som salat
Til 2-3 personer (2 personer vil få rester til dagen efter!)
Ingredienser
Guacamole
- 2 stk avocado
- 1-2 spsk. cremefaiche
- Salt
- Citron
Salaten
- Salat efter eget ønske (jeg brugte en blanding af iceberg og spinat)
- 1/2 agurk
- en håndfuld cherrytomater (eller almindelige tomater)
- 1/2 dåse majs
- 1/4 butternut squash (kan udelades, jeg havde en i køleskabet i forvejen)
- En håndfuld nachos chips, saltede (kan udelades for fuld palæo-stil)
- 500 g oksekød
- Krydderier efter eget valg (fx salt, paprika, hvidløgspulver, rosmarin, tacokrydderi)
Sådan gør du
- Hvis du vælger at bruge butternut squash (jeg synes, det smager fantastisk!): skær butternut squash i stykker på 2-3 cm som er 0,5 cm tykke. Steg dem i lidt smør på en pande indtil de er bløde. Man behøver ikke skære skalden af, den kan sagtens spises. Det tager noget tid for den at blive helt gennemstegt.
- Skær salat/spinat, agurk og tomat og bland med majs til en lækker salat.
- Nu skal oksekødet steges. Jeg formede først kødet til tynde bøffer (for at kunne holde styr på dem). Steg dem på en pande. Når bøfferne er ved at være gennemstegt, hak dem da i små stykker med din palet.
- Imens kødet steges laves guacamolen. Jeg valgte at lave en helt simpel version. To avocadoer moses og smages til med citron og salt. Jeg tilføjer en lille smule cremefraiche (for at få mere af den gode guacamole).
- Nu skal hele herligheden bare samles. Lav din egen salatskål med salat, græskar, kød og guacamole. Jeg brugte guacamolen som “dressing” i salaten, og det smagte helt fantastisk.
- Hvis du kører fuldstændig palæo-stil så kan salaten serveres sådan. Jeg tog dog en lille håndfuld saltede nachos chips og knuste ud over salaten. Det giver selvfølgelig flere kulhydrater og kalorier, men det giver også bare en fantastisk tekstur til salaten. Chipsene giver en god knasende effekt, som var vildt lækker!
- Velbekomme!