Ihana Greek-style Yoghurt af Arla

Arla er for nyligt kommet ud med en ny serie af græsk yoghurt: Ihana Greek-style Yoghurt. De reklamerer med, at det er en græsk-inspireret snack-yoghurt, og det er netop dette jeg er faldet for. Jeg prøver dagligt at sørge for, at indtage nok protein i forbindelse med min træning. Derfor er græsk yoghurt, som disse, et fantastisk produkt, da det naturligt har et højere proteinindhold. Samtidig har disse og lækre og spændende smage.

I Danmark har vi allerede en del to-go-snacks af skyr, så jeg synes, at det er lækkert at disse er lavet af græsk yoghurt. Dét i sig selv får dem til at skille sig ud. Ydermere er smagene heller ikke bare de klassiske “vanilje” eller “jordbær” (ikke at der på nogen måde er noget galt med jordbær og vanilje, jeg ELSKER jordbær og vanilje!). Men disse smage skiller sig ud ved alle at have et særligt krydderi i, der giver dem et twist fra det normale. Dette synes jeg, at Arla lykkes rigtig godt med. Man får det utraditionelle twist, men på et niveau, hvor det ikke er for meget. Alle kan følge med her.

Jeg har læst mig til, at navnet “Ihana” stammer fra Finland. Det, synes jeg, er lidt sjovt, for hele konceptet med disse har faktisk fået mine tanker til Hawaii. Både navnet, udseendet og de twistede smage giver mig en rigtig Aloha-Hawaii-følelse.

Ihana Greek-style Yoghurt af Arla Mad

Blodappelsin og ingefær

Denne fås i en lille 1-portions bøtte med 150 gram. Der medfølger en engangs-teske, som gør, at denne let kan nydes på farten.

Jeg er selv meget begrejstret for smagen af ingefær. Og jeg synes, at ingefær går godt blandet med en syrlig smag, som fx her: med blodappelsin.

Jeg kan rigtig godt lide den her variant, netop fordi jeg er vild med ingefær. Dette er den variant, hvor det særlige twistede krydderi, ingefær, gør sig mest markant. Man kan meget godt smage ingefær, men det er ikke på en stærk måde. Derfor tror jeg, at denne falder i bedst jord hos folk, der nyder smagen af ingefær.

Ihana Greek-style Yoghurt af Arla Mad   Ihana Greek-style Yoghurt af Arla Mad

Mango og chili

Denne variant er også en to-go størrelse på 150 gram med tilhørende engangs-ske. Her er det anderledes krydderi chili.

Arla har klaret den her rigtig godt, for chili er et krydderi, der virkelig kan dele vandene. Nogle (inklusiv mig selv) kan ikke klare særligt meget chili, hvor andre elsker det. Mængden af chili der er brugt her, giver tydeligt den gode smag af chili, men uden at det bliver stærk og brænder i munden. Samtidig kommer der som eftersmag en varme, som klæder mangosmagen rigtig godt. Man får altså lov at opleve både smag og varme fra chili, men uden at det bliver stærkt.

Ihana Greek-style Yoghurt af Arla Mad   Ihana Greek-style Yoghurt af Arla Mad

Granatæble, hindbær og kanel

Den sidste variant kommer i en større bøtte med 400 gram. Her medfølger ikke en ske. Denne virker mere for mig som et morgenmadsprodukt, man har stående i køleskabet. Hos mig ville den nok størrelsesmæssigt kunne give morgenmad til 1 person i 2-3 dage.

Det anderledes krydderi i denne variant er kanel, hvilket jeg synes var en sjov blanding til friske bær som granatæble og hindbær. Det er i hvert fald ikke en sammensætning jeg før har prøvet. Men igen, så har Arla formået at få det til at fungere rigtig godt.

Man smager ikke kanel ret meget, men det giver en dybde til den samlede smag, som virkelig kom bag på mig. Det giver toner af julesmag uden på nogen måde at være julet. Ja, det var en mærkelig beskrivelse, men det er den følelse jeg sidder med. Det giver dybde, varme og en blød fornemmelse af de ellers syrlige bær. For min skyld måtte der faktisk gerne have været endnu mere kanel i, det ville sagtens kunne fungere.

Dette må nok være min yndlingssmag af dem alle.

Ihana Greek-style Yoghurt af Arla Mad   Ihana Greek-style Yoghurt af Arla Mad

Samlet set

Jeg synes virkelig, det er sjovt med de anderledes krydderier. Man når at blive helt i tvivl om det overhovedet kan spises, og jeg var meget skeptisk i starten. Men når man spiser det, så virker det bare i alle tre varianter. Det er imponerende.

Det eneste lille men, som jeg vil sætte en finger på, er produktets indhold af sukker. Bemærk, Arla reklamerer ingen steder med, at dette produkt skal være sundt eller sukkerfrit, men jeg ville ELSKE hvis dette var et sukkerfrit produkt. Sukkerindholdet heri er ikke voldsomt stort, og der er ikke latterligt mange kalorier, så sukkerindholdet gør mig faktisk ikke rigtig noget. Men udseendet og princippet i protein-holdigt græsk yoghurt leder op til, at man let ville kunne lave en sund, sukkerfri version. Jeg tror, at det ville være en fantastisk snack.

Men jeg spiser også glædeligt disse, og stadig med god samvittighed!

  • Marie

Skriv en kommentar