Fedtet hår og fitness

Så piger, her kommer der et rigtig pige-problem: fedtet hår. Og særligt fedtet hår, når man går meget i fitness.

Mange piger kender til, at håret bliver fedtet. Første reaktion er derfor at vaske det. Mange piger kender derfor også tricket med, at hvis man vasker håret færre gange om ugen, så bliver det heller ikke nær så hurtigt fedtet.

Egentligt et genialt trick. Men hvad så nu, når jeg går i fitness gennemsnitligt 5 dage i ugen?

Bad efter fitness

For mig har det altid været en naturlig ting at tage et bad, når man har lavet noget aktivt, hvor man har svedt. Efter ballet, efter en løbetur, efter fitness. Men så kommer problemet netop med fedtet hår. Hvis jeg vasker mit hår hver dag efter fitness, så vænner håret sig til at blive vasket, og derfor vil det blive fedtet hurtigt igen.

Så mit dilemma: jeg vil (skal!) i bad efter fitness, men jeg vil ikke have at mit hår bliver fedtet så hurtigt hele tiden, som hyppig hårvask medfører.

Dette er nok et lidt atypisk indlæg fra min side af. Jeg har faktisk ikke et reelt svar på mit “problem” (for så stort et problem er det jo heller ikke). Lige nu prøver jeg, at vurdere hvorvidt hårvask vs. hårskyld er nødvendigt.

Hvad gør jeg lige nu?

Når jeg træner ben og bagdel så sveder jeg sygt meget i fitness. Over alt. Fyldt med sved. De er klart de hårdeste muskelgrupper for mig at træne. Så efter ben-dag vasker jeg altid mit hår. Der er det tiltrængt. Det samme gælder efter cardio (jeg laver, desværre, ikke så ofte cardio for tiden, som jeg burde, så her er byrden ikke så stor)

Men når jeg fx træner arme, så sveder jeg slet ikke på samme måde. Selvfølgelig er det hårdt og jeg sveder. Men det er ikke sved-over-alt ligesom ved ben. På disse dage har jeg prøvet at holde mig til kun at skylde håret med vand i badet – og altså ikke at vaske håret med shampoo. Og jeg synes faktisk, at dette fungerer ind til videre. Sved består primært af en blanding af en væske med natriumchlorid (salt) og urea (urinstof). Der er altså intet fedtopløseligt/upolært i sved. Derfor, teoretisk set, bør værste sved kunne fjernes kun med vand og helt uden brug af shampoo/sæbe.

På den måde får jeg altså fjernet det værste sved uden brug af shampoo, så mit hår ikke får lyst til at blive mere fedtet end højst nødvendigt.

Hjælp mig?

Nogle gange er jeg dog nødt til at vaske håret alligevel. Nogle gange bliver mit hår bare mere fedtet end andre gange, lige meget hvor meget jeg vasker og ikke-vasker mit hår. Nogle gange bliver fitness-skemaet ikke som planlagt. Og nogle gange skal man noget, hvor man bare skal se godt ud.

Så jeg har ikke en endelig løsning på dette. Kender I til gengæld nogle gode tips og tricks må I endelig fortælle dem!

Og fordi der ikke er et endeligt godt svar hertil, så er tørshampoo min bedste ven lige nu. Den kan som regel tage det værste, samtidig med at håret sættes i en knold. Så kan man godt komme gennem dagen. Jeg er også blevet stor fan af at tage tørshampoo i mit hår om aftenen, før håret er blevet fedtet, og derefter sove med mit hår i en høj knold. Jeg føler, at dette på en måde “forebygger” det fedtede hår.

Dette indlæg har nok egentligt bare været mig, der gerne ville ud med nogle tanker. Så derfor lidt ustruktureret og anderledes. Men hva’ Søren, det er sku hyggeligt lige at komme ud med lidt random tanker og spekulationer en gang imellem. Bare lige at få sat ord på det.

  • Marie

Skriv en kommentar