Ja, eller shot er måske så meget at sige. Jeg er så vild med smagen, at selvom de er stærke af ingefær, så kunne jeg drikke det som juice.
Jeg har flere gange lavet ingefærshots af mange forskellige varianter, men den jeg vil dele med jer i dag, er min absolut favorit smagsmæssigt.
I har sikkert hørt alt ræset omkring ingefærshots, der de sidste par år er blevet meget populære. Jeg laver mine på frugter, ingefær og gurkemeje. Frugter der er fyldt med blandt andet C-vitamin og kostfibre, ingefær, der blandt andet øger immunforsvaret og har antiinflammatoriske egenskaber og gurkemeje, der blandt andet også har antiinflammatoriske og helbredende egenskaber.
Jeg startede ud med at lave ingefær ved at koge citron, ingefær, appelsin og gurkemeje i en gryde fyldt med vand i en times tid, for at få smagen ud i vandet. Siden har jeg dog hørt, at opvarmning af ingefær skulle mindske dens virkning. Jeg har ingen beviser på, at dette skulle være sandt, men det fik mig til at prøve at lave koldpressede ingefærshots – altså at lave mine shots som en juice på min juicemaskine. Og om det med ingefær passer eller ej, så siger jeg bare WOW, hvor smager ingefærshots meget bedre når de er lavet på juiceren. Smagen er kraftigere og meget friskere, og alene af den grund bliver jeg nu ved med at lave ingefærshots koldpresset.
Det eneste lille ”men” her er, at gurkemeje skal opvarmes for optimal udnyttelse at dets stoffer. Derfor bliver mine ingefærshots ikke fuldstændig koldpressede.
Mine yndlings ingefærshots:
Ingredienser:
- Ingefær, mængde efter hvor stærk du vil have dem
- 2 citroner
- 2-3 appelsiner
- 2-3 æbler
- 2 rå rødbeder
- Gurkemejerod (+ lidt vand til at koge dem i)
Jeg bruger en del ingefær i mine shots, da jeg godt kan lide smagen, og at de er lidt stærke. Allerførst skærer jeg min gurkemejerod i tynde skiver, lægger skiverne i en gryde med lidt vand og lader det stå og småsimre i en halvtimes tid. Jeg bruger ikke særlig meget vand, så jeg får en lille mængde, men som er meget koncentreret med gurkemeje. Dette er det eneste, der bliver opvarmet.
Herefter skræller jeg æbler, rødbeder og ingefær – jeg finder det lettest at skrælle ingefær med en teske – og så smider jeg eller bare det hele i juiceren. Jeg smager til med ingefær og resten af frugterne for at få den perfekte balance mellem ingefær, syre og sødme.
Æblerne og særligt rødbederne giver en utrolig lækker sødme til shottet, og samtidig giver rødbederne en dyb, rød-lilla farve til drikken. Til sidst blander jeg mit gurkemejekoncentrat i, så gurkemejens gode egenskaber også kan komme med.
Når ingefærshotsene får lov at ligge på køl natten over eller i flere dage udvikler smagen sig, og jeg oplever ofte, at smagen af ingefær bliver stærkere jo længere de ligger. Da størstedelen af drikker er koldpresset kan man ikke vente for evigt med at drikke den. Ingefærshotsene holder kun så længe som frugten ville holde normalt – dog forlænges tiden en smule, når det står på køl.
Hver morgen serverer jeg mig selv et shot – og for at være ærlig, så bliver det sjældent kun til en shot, nærmere et lille glas – og jeg har ofte lyst til mere i løbet af dagen, da smagen virkelig er så god.
Jeg håber I kan bruge min opskrift – leg også selv med en masse sjove smage, og giv gerne mig nogle gode ideer. Jeg elsker at eksperimentere med smage på juiceren, og jeg vil elske at høre jeres råd.