Sunde snacks

Hej alle sammen!

En af mine største udfordringer ved at spise sundt er snacking. Særligt når jeg sidder hjemme, bliver jeg altid lækkersulten. Selv hvis jeg ikke er rigtig sulten, får jeg lyst til at sidde og spise hele tiden. Her kan I vel nok regne ud, at det i det lange løb vil kunne gå rigtig galt.

Derfor prøver jeg altid at lede efter snacks, der er sunde, så man kan spise dem uden at få dårlig samvittighed. Men de skal også smage godt. De skal smage så godt, at de kan bruges som erstatning til søde sager, og de skal kunne tilfredsstille min søde tand.

Samtidig hader jeg følelsen af at være proppet til randen efter man har spist noget sødt. I kan godt høre, at det begynder at være nogle hårde kriterier, jeg giver mine snacks, ikke? Sunde, god smag, må ikke fylde for meget i maven, men de skal fylde nok til at mætte mig, så jeg ikke snacker mere. Åh, og nå ja, så skal de gerne være inden for et SU-venligt budget.

Jeg er kommet frem til opskrifter på nogle sunde snacks, jeg vil dele med jer i senere blogindlæg, men i dag er der fokus på den dovne løsning: købesnacks. For det er ikke altid jeg orker at skulle til at stå i køkkenet og lave snacks. Nogle gange gider jeg ikke andet end blot at åbne en pose, og så er de klar!

Jeg har fundet en hjemmeside, nemlig iHerb,  der har et godt udvalg af søde sager, både sunde og usunde, superfoods, kosttilskud og meget, meget mere. Jeg har flere gange købt herfra, og jeg har fundet nogle utroligt gode, sunde lækkerier.

Det eneste I skal være opmærksom på, hvis I køber herfra er, at shoppen er uden for EU, så hvis I køber for for mange penge af gangen, vil der komme told oveni.

Kokoschips med vaniljesmag

Sunde snacks Mad   Sunde snacks Mad

Jeg elsker kokoschips som alternativ til almindelige chips. De er crunchy og fyldt med god smag, men det kræver selvfølgelig at man kan lide smagen af kokos – hvilket jeg elsker.

Disse kokoschips fra Made in Nature kan findes på iHerb. De er økologiske og smager af vanilie og maple sirup. Made in Nature laver også mange andre smage, som i bestemt bør tage et kig på, men jeg er selv den største fan af vanilje, så derfor blev det den smag, jeg valgte.

Ingredienserne er få: kokoschips, maple sirup og vanilje. Selvom der selvfølgelig stadig er naturlige sukre i kokos og sirup, så er det et meget sundt alternativ til søde sager.

Kokoschipsene her er skåret forholdsvis tykt, så de beholder deres sprøde yderside, og deres tykkelse gør dem næsten helt blødere inden i, hvilket er en utrolig lækker kombination af konsistenser. Vaniljesmagen rammer med det samme og komplementerer kokossmagen rigtig godt.

Tørret mango

Sunde snacks Mad   Sunde snacks Mad

Det næsten produkt er også fra Made in Nature og kan ligeledes findes på iHerb. Jeg havde ikke prøvet disse før, men de endte med at blive en lækker succes.

Jeg tænkte, at en frisk mangosmag ville være god ved siden af de lidt tungere vaniljesmage (for førnævnte vaniljekokoschips er bestemt ikke det eneste, jeg købte med en sød smag). Disse snacks består udelukkende af tørrede økologiske mangoer, og resultatet er fantastisk!

Mangoen er tørret, men ikke så tør, at man føler, man spiser pap. Der er stadig meget tekstur tilbage og noget at bide i, og de har en rig smag af mango, hvilket jeg elsker.

Frugt indeholder også naturligt frugtsukker, men jeg synes disse er et godt alternativ til fx vingummi eller andet slik, da konsistensen er lidt derhenad. Det er jo egentligt rent frugt man spiser, men konsistensen når mangoen er blevet tørret gør, at jeg føler jeg spiser noget meget mere fancy og lækkert end bare en mango.

Tang-chips

Sunde snacks Mad   Sunde snacks Mad

Det næste produkt jeg købte kræver måske en smule mere mod fra nogle personer. Disse er nemlig chips lavet af tang. Mellem to tangflager er der sesamfrø og mandler, hvilket giver denne snack en lækker smag og konsistens.

Personligt ELSKER jeg alt, der har med tang at gøre, men det er bestemt en smag, man skal vænne sig til, hvis man er ”nybegynder”. Disse tangchips fra Seapoint Farms er bestemt købet værd!

Sesamfrøene og mandlerne, der ligger mellem tangflagerne, giver en luftighed i chipsen, som giver tangsmagen lov at udvikle sig meget, og jeg er kæmpe fan!

Jeg har købt disse før, og da jeg ved hvor gode de er købte jeg to poser. Og før denne blogpost var skrevet færdig, ja så var den ene pose og spist færdig… De er så gode!

Det er bestemt ikke sidste gang jeg køber dem. Det er sådan en anderledes snack, at almindelig slik og chips ikke engang har et usund alternativ hertil.

Kokoschips med saltkaramel

Sunde snacks Mad   Sunde snacks Mad

Ja, jeg har gemt det bedste til sidst. Disse kokoschips fra Dang Foods LLC, er noget at det bedste jeg har smagt i mit liv. Kokoschipsene er skåret relativt tyndt – tyndere end de tidligere nævnte kokoschips fra Made in Nature, så de bliver rigtig sprøde. Men samtidig bliver de på en eller anden måde helt bløde at have i munden. Blandet med det lille hint af salt og karamel, er disse snacks en kæmpe favorit herfra.

Karamelsmagen kommer fra kokossukker, og saltsmagen er fra havsalt. Hvordan så simple, få ingredienser kan give så god en smag, er mig en gåde. Men de gør det, og jeg er helt vild med det.

Priserne på de overstående produkter er dyrere end, hvis man købte en usund snack her i Danmark, og portionerne er mindre, men jeg synes ærligt talt, det er det hele værd. Jeg har ikke en konstant lager, men de er en lille godbid, som jeg giver mig selv lov til at købe en gang i mellem. Selvom det er dyrere end almindelige snacks, så er priserne slet ikke ret slemme. De fleste af overnævnte produkter ligger på en pris mellem 15,00-30,00 kr. Jeg synes virkelig, at I skal tage et kig på iHerb, for de har et kæmpe udvalg af en masse sjove varer, og jeg vil selv kunne bruge timevis derinde.

Jeg håber, at dette giver jer lidt inspiration – men husk at selv disse sundere snacks også bliver usunde i store mængder, da de stadig indeholder naturlige sukre.

  • Marie

Skriv en kommentar