Idag står den igen i den nemme aftensmads tegn. Jeg elsker at lave god mad, men nogle gange må det altså gerne være hurtigt og nemt!
Jeg er stor fan af rispapirsruller, da du i princippet kan putte alt, hvad du har i køleskabet, deri. Samtidig er det også en hyggelig ret, da du kan sidde med din familie, venner, kæreste eller gæster og samle rullerne. Idag valgte jeg at lave dem alle på forhånd, men det er også super hyggeligt at sidde ved bordet og selv vælge, hvad man vælger af fyld.
Når dette netop er en alt-hvad-jeg-lige-har-i-køleskabet-ret, så skal I selvfølgelig ikke holde jer fuldstændigt til min opskrift. I kan tilføje ALT, hvad I ønsker. Jeg havde nogle ingredienser i køkkenet, og derfor er opskriften, som den er. Jeg bruger idag også kylling, som protein-kilde. Dette kunne også udskiftes med alt fra oksekød til fisk, og så ville man stadig få et super lækkert resultat.
Rispapirsruller med kylling
Til 2-3 personer
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
- Grøntsager efter eget ønske, fx:
- Avocado
- Spinat
- Agurk
- Gulerod
- Rispapir
- Krydderier efter ønske, fx salt, paprika, timian
- Evt. Soya eller andet dip
Sådan gør du
- Først skal kyllingebrysterne steges. Jeg har tænkt mig at rive dem i stykker efter stegning, og derfor skærer jeg dem over på den lange led først, så de steger hurtigere. Når kyllingen er gennemstegt, river jeg det til strimler med to gafler.
- Når kyllingen er revet til strimler, lægger jeg det tilbage på panden, hvor det får lidt mere varme. Her tilsættes også krydderier efter eget ønske.
- Imens kyllingen steger færdig skylles og skæres alle grøntsager i lange, tynde stænger.
- Nu er vi klar til at samle rullerne. Først lægges ét rispapir i blød i koldt vand i et lille minut. Rispapiret skal blive blødt nok til at kunne rulles, men det må ikke blive så blødt, at det falder fra hinanden.
- Det bløde rispapir lægges på en tallerken, og nu kan fyld lægges i. Vær opmærksom på ikke at overfylde rullerne, da rispapiret let revner, hvis der kommer for meget fyld i. Lav hellere flere ruller med mindre fyld.
- Jeg ruller rullerne lidt som en mexicansk pandekage, så der er lukket i begge ender af rullen.
- De kan nu serveres, evt. med lidt soya eller andet dip.
Rullerne kan let opbevares i køleskabet, fx til madpakken dagen efter. Ellers serveres de med det samme, imens kyllingen stadig er varm.
God appetit!
- Marie