Verdens bedste sunde bananpandekager

Godmorgen! Eller hvornår du nu lige læser dette.

Men idag står opskriften på morgenmad.. eller middagsmad, eftermiddagssnack eller dessert, ja jeg har brugt denne opskrift til alle 4 måltider. De seneste par måneder er jeg blevet fuldstændig skør med disse pandekager. De mætter rigtig godt og smager lækkert. Og så kan man endda have god samvittighed over at spise dem (husk dog: alt med måde! jeg tror ikke 100 pandekager er sunde lige gyldigt hvad).

Jeg synes ikke, at pandekagerne behøver nogen topping (så sparer man lige lidt sukker/sirup-kalorier), og jeg har tit haft dem med på madpakke helt uden topping. Men hvis jeg nu lige skal forkæle mig selv lidt, så putter jeg altså lidt akaciehonning eller friske bær på toppen.

Bananpandekager

1 portion (3-4 pandekager) til 1 person

Ingredienser

 • 1 banan
 • 1 æg
 • 1 tsk kanel
 • 1 lille dl havregryn
 • Evt. proteinpulver, smag efter eget ønske
  • Jeg gør dette for at give pandekagerne en smule mere proteinindhold, da jeg prøver at øge min daglige mængde protein.
 • Smør til stegning
 • Evt. topping: honning, frugt eller andet

Sådan gør du

 1. Mos bananen.
 2. Tilføj et æg og bland det godt sammen med den moste banan.
 3. Tilføj kanel, havregryn og proteinpulver. Jeg ville egentligt have brugt vaniljeproteinpulver, men jeg havde ikke mere tilbage. Derfor tog jeg proteinpulver med salt-karamel smag. Og WOW dette er godt! Det lille hint af salt gør virkelig en stor forskel, det er helt vildt lækkert!
 4. Tilføj havregrynene lidt ad gangen. Afhængig af størrelsen på din banan og dit æg kan det være der skal lidt mere eller lidt mindre i.
 5. I min optik SKAL pandekager steges i smør (haha, I kan selvfølgelig altid vælge olie eller andet fedtstof). Steg pandekagerne ved middel-høj varme. Jeg synes det er lækkert hvis de bliver lidt brændte/sprøde i kanterne
 6. Top evt. pandekagerne med frugt eller anden topping. Idag havde jeg frysetørrede bær og gojibær i køkkenet, så det var det, der røg på toppen.

Verdens bedste sunde bananpandekager Mad  Verdens bedste sunde bananpandekager Mad

Verdens bedste sunde bananpandekager Mad  Verdens bedste sunde bananpandekager Mad

Verdens bedste sunde bananpandekager Mad  Verdens bedste sunde bananpandekager Mad

Så er der serveret!

Jeg har flere gange lavet disse om aftenen og taget dem med på madpakke. Alternativt så mætter de helt utroligt meget som morgenmad, og de holder mig kørende i flere timer.

 • Marie

Skriv en kommentar