Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris

Jeg er blevet vild med det thailandske køkken de sidste par måneder. Retterne smager fantastisk og er stort set kun baseret på kød, grøntsager og krydderier. Og hvis det er noget, der ikke lever helt op til disse palæo-inspirerede standarter, så har jeg altid formået, at finde et alternativ til kulhydraterne. For eksempel ligesom idag. Idag får i en opskrift på min thai-inspirerede kyllingeret, hvor jeg har udskiftet ris med blomkålsris. Og det er så nemt, at der ikke er nogen undskyldninger for ikke at prøve det!

Husk på at jeg siger, at mine retter er palæo-inspirerede, og altså ikke altid 100{2f2199f68405641f16ebe9f7201faf36e7b149bc6eb77a199f1cc272a9c3d4f7} hardcore palæo. Jeg baserer mine retter på grøntsager og kød, men engang imellem sniger der sig også andre småting ind. Disse kan selvfølgelig altid udelades.

Samtidig elsker jeg at vise, at man sagtens kan leve sundt og godt selvom man er på SU.

Ingredienser

Til 2-3 personer – her er nok til middagsmad dagen efter hos min kæreste og jeg.

Blomkålsris:

  • 1 blomkål
  • 2-3 spsk. chiafrø
  • Salt
  • Kogende vand
  • Krydderier efter eget ønske – jeg bruger idag timian og basilikum

Kyllingeretten:

  • 1/2 hønsebouillon opløst i 2 dl kogende vand
  • 1/2 dl soya
  • 1/2 dl østerssovs – denne kan godt udelades, men den er med til at give den kendte thailandske smag
  • 2-3 fede knuste hvidløg
  • 1 spsk. fint-revet ingefær
  • 1 spsk. majsstivelse – dette er selvfølgelig ikke palæo, og det kan sagtens udelades. Jeg synes dog det er lækkert, at sovsen bliver lidt tykkere, og det er ikke særligt meget, der skal bruges
  • 3 kyllingebryster
  • 2 peberfrugter – jeg bruger rød og orange
  • ca. 200 g champignon
  • 1 dåse bambusskud
  • Cashewnødder eller peanuts – jeg bruger cashewnødder idag
  • Forårsløg – kan også udelades, men giver god smag
  • Chili efter eget ønske

Sådan gør du

Skær champignonerne i skiver og steg dem på panden indtil det er blevet gyldne. Jeg bruger en stor stir-fry lignende pande, så der er godt med plads til at arbejde på. En almindelig pande eller gryde kan også sagtens bruges.

Imens champignoner og kylling steget på panden kan sovsen, der skal hældes ovenpå, blandes:

Bland hønsebouillon opløst i 2 dl vand med soya, østerssauce, knust hvidløg og finthakket ingefær. Tilsæt hvidløg og ingefær efter hvor meget du ønsker de to smage. Personligt er jeg helt vild med begge. Tilsæt til sidst en spiseske majsstivelse og pisk det hele godt sammen. Sæt dette til side til senere.

Fjern champignonerne fra panden igen, og steg nu kyllingebryst filetterne. Da de var helt gennemstegte tog jeg to gafter og hev kyllingen fra hinanden til “strimler”. Alternativt kan de skæres i små stykker på størrelse med en bid.

Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris Mad

Skær peberfrugterne i mindre tern og tilsæt dem sammen med champignonerne, som du varmede før.

Lad det stege på panden i nogle minutter, så peberfrugterne begynder at blive blødere.

Efter nogle minutter tilsættes også bambus.

Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris Mad   Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris Mad

Bambus kan selvfølgelig udelades, men jeg synes det giver en fantastisk smag. Så snart det rammer panden, kan man dufte bambussen så godt. Lad det stege igen i yderligere et par minutter.

Tilsæt herefter cashewnødder (eller peanuts efter eget ønske) og sovsen du blandede tidligere.

Få det hele rørt godt rundt og sæt blusset ned på svag-medium varme. Har din pande eller gryde et låg, kan du med fordel lægge dette på.

Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris Mad

Nu kan vi lave vores blomkålsris. Riv blomkålet på den grove side af et rivejern. Dette tager lidt tid, men resten er super let.

Når blomkålet er revet blandes lidt krydderier i – jeg brugte timian, basilikum og salt.

Bring en gryde vand i kog og hæld blomkål med krydderier deri. Lad de småkoge i 4-5 minutter – længere behøver det ikke.

Si blomkålsrisene og hæld dem op i en skål eller gryde. Bland nu chiafrø sammen med blomkålsrisene. Chiafrøene vil absorbere resterende vand fra blomkålen. Samtidig er det en utrolig let kilde til fibre og protein, som man slet ikke smager, når de her er blandet sammen med alt det andet.

Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris Mad

Hak til sidst noget forårsløg – dette er igen valgfrit, men det giver et frisk lille pust til retten.

Bland forårsløgene i, sluk for blusset og så er der serveret.

Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris Mad   Nem og sund aftensmad: thai-kylling med blomkålsris Mad

  • Marie

Skriv en kommentar