Sunde chips af søde kartofler

Endnu engang skal i have et sundere alternativ til noget, som jeg ellers elsker at spise. Chips. Det er simpelthen noget af det bedste jeg ved. Lækre chips og gerne godt med dip til – og følg endelig med på bloggen, for jeg vil også i den nærmere fremtid komme med opskrifter på sundere alternativer til dip.

Men i dag tager vi til chipsenes verden. Og i dag laver vi dem på søde kartofler og helt uden friture.

Søde kartofler har det med at blive meget bløde i ovnen. Lige meget hvad du laver, om det er fritter eller chips, så bliver er det sværere at få dem sprøde ligesom almindelige kartofler. Men mums hvor er de her chips lækre!

hemmeligheden er at skære dem så tynde som muligt. Dette kan være lidt svært med søde kartofler, da det er en hårdt kartoffel. Men jeg fik skåret mine til et sted mellem 1-2 mm, og de blev fantastiske. De vil stadig være rimelig bløde i midten, men kanterne bliver fantastisk sprøde!

Ingredienser

  • Søde kartofler – antal efter eget ønske
  • 1 tsk olivenolie
  • krydderier – jeg brugte kanel på den ene halvdel og salt på den anden halvdel

Sådan gør du

  • Vask dine søde kartofler grundigt, så der ikke sidder jord eller andet skidt på. Jeg skræller dem ikke, da der sidder mange næringsstoffer i skrælden. Men du kan selvfølgelig altid vælge at skrælle dem.
  • Skær kartoflerne i skiver af 1-2 mm – “practice makes perfect” her, for det kan være lidt tricky indtil man lige lærer det ordentligt
  • Læg alle skiverne på en rist. At ligge dem på en rist er med til at sørge for, at de bliver sprøde. Lægger man dem på en bageplade vil de blive mere bløde end sprøde.

Sunde chips af søde kartofler Mad

  • Pensel en ultra-tyndt lag oliven olie på hver skive. Det er kun ganske lidt, der skal bruges – vi er ikke interesserede i friture. Jeg brugte mindre end 1 tsk til hele min portion.
  • Drys med valgte krydderier. Jeg valgt at lave halvdelen med salt, for at give det klassiske indtryk af saltede chips. Til resten brugte jeg kanel, da dette giver en lækker jule-kage-smag sammen med den søde smag fra kartoflerne.
  • Smid dem i varmluftsovn ved 200 grader i 8-10 minutter. De skal være sprøde i kanten uden at blive brændte og sorte.

Sunde chips af søde kartofler Mad

På meget kort tid fås altså disse super lækre chips, som man kan spise med en del bedre samvittighed. Jeg har næsten lavet dem dagligt, siden jeg kom på ideen. Det er så lækkert!

  • Marie

Skriv en kommentar