Dette bliver et kort indlæg – for denne sovs er så let og simpel at lave, at det virkelig ikke fylder mere end et par linjer.
Sovsen består primært af kokosmælk, hvortil der er tilsat krydderier, der giver en fantastisk smag. Kokosmælk er selvfølgelig ikke helt fedtfattigt, men det er et godt alternativ til en tyk flødesovs. Jeg tilsætter blandt andet krydderiet gurkemeje, som blandt andet har fantastiske anti-inflammatoriske virkninger på kroppen.
Jeg ELSKER smagskombinationerne i denne sovs. Den er mest oplagt som tilbehør til kylling, men jeg synes også den gør det fantastisk til svinekød.
Sovsen her tager kun 5 minutter at få lavet, hvilket er perfekt for en travl hverdag. Jeg elsker at få mad til at smage fantastisk – men jeg har i flere timer dagligt til at stå og lave sovs.
Ingredienser:
- 1 lille tsk. Smør
- ½ tsk. Karry
- 1-1½ hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. Gurkemeje
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde og bland med karry. Lad karryen stege lidt i gryden – på denne måde udnytter man fuldt ud alle de dejlige smage i karry.
- Tilsæt kokosmælk og 1 hønsebouillon og lad dette koge op under omrøring. Jeg kan godt lide at tilføje lidt gurkemeje, da det giver en utrolig flot farve, og det er et super krydderi for kroppen.
- Smag til med ekstra bouillon, så du får en god kombination af karry, saltet og kokos.
Meget simplere bliver det ikke. Sovsen kan uden problemer opbevares nogle dage i køleskabet. På coverbilledet til dette indlæg har jeg serveret sovsen til en omgang svinemørbrad med bønnefritter (hold øje med bloggen, for i den nærmeste fremtid lægger jeg et indlæg op om 5 alternativer til kartoffel-fritter). Denne kombination var vildt lækker, men min favorit må være at servere denne sovs til en omgang grill- eller ovenbagte kyllingeoverlår.
- Marie