10 gode tips: Stop med at bide negle

Jeg har døjet med at bide mine negle nærmest hele mit liv. Og jeg døjer stadig med det af og til. Første gang jeg forsøgte at stoppe med at bide negle var omkring 13-års alderen. Og det lykkedes på sin vis, men jeg er flere gange faldet i, og begyndt at bide igen igen. Og det er vildt frustrerende, for jeg elsker lange negle og flot neglelak. Men jeg må også nærmest erklære mig selv ekspert i at stoppe neglebidning, så meget jeg selv har døjet med det gennem tiden.

I får her mine top 10 tips til, hvordan jeg i hvert fald har haft succes med at stoppe:

1. “Stop neglebidning”-neglelak

Rigtig mange forskellige mærker har en neglelak, der kan hjælpe dig med at stoppe med at bide dine negle. Helt enkelt fordi neglelakket smager dårligt, når den er tørret. Jeg har ikke prøvet særligt mange forskellige af disse, men jeg har været glad for Mavala STOP mod neglebidning. Den smager ganske enkelt forfærdeligt! Hvilket jo egentligt er en god ting i denne forbindelse. Man skal ikke have sin negl i munden i mere end et sekund, før den dårlige smag udvikler sig i hele munden. Én ting er, at den smager dårligt, og man derfor tager fingeren ud af munden igen. Men med den her bliver man også skræmt helt væk fra at gøre det igen, fordi jeg decideret er bange for smagen, den er SÅ dårlig.

Mavala er ikke den eneste mulighed inden for disse neglelakker, I kan finde mange forskellige på markedet.

2. Gør det umuligt at bide dine negle

Ja, dæk dine negle til på en eller anden måde, så det bliver fysisk umuligt for dig, at bide dine negle. Den løsning, jeg synes, vil være bedst er at få lavet gelenegle. De holder normalt i 3-4 uger, så du næsten får en hel måned, hvor du ikke kan bide. Men det er også den dyre løsning, og jeg ved for mig selv, at det ikke altid liiige er negle, jeg har den mængde penge til.

Da jeg første gang prøvede at stoppe med at bide negle brugte jeg tape. Jeg pakkede hele spidsen af mine fingre ind i en slags papirstape, så jeg ikke kunne komme til. Sådan noget tape skal selvfølgelig skiftes flere gange dagligt, det ser ikke kønt ud, og det er ikke helt optimalt at rende rundt med. Men det virkede.

Nu her sørger jeg for altid at have neglelak på. For selvom man principielt godt kan bide sine negle med neglelak på, så holder det mig alligevel fra det. Selvom det ikke er nær så kønt med neglelak på helt nedbidte negle, så hjælper det. Samtidig er et lag neglelak også beskyttende for neglen.

3. Brug negleolie regelmæssigt

… og med regelmæssigt mener jeg mindst 3 gange dagligt. Det behøver ikke være en dyr eller fancy negleolie. Man kan sagtens finde nogle billige løsninger – ja man kan endda selv blande en. Blandt andet laver Sally Hansen en Vitamin E negleolie til omkring 50,00 kr.

Ved at bruge negleolie flere gange dagligt får man både pænere neglebånd og stærkere negle. Neglene bliver mere fleksible, og kan derfor klare bedre pres uden at knække.

Desuden er der noget terapeutisk for mig, ved at sidde og putte negleolie på. Det er som en mini-mini-selvforkælelse-rutine for mig.

4. Gå ikke i bad uden neglelak på

Når man går i bad bliver neglene blødere af vandet. Det gør dem svagere og de får lettere ved at knække. Hvis du sørger for at have en neglelak på, når du går i bad, så beskytter neglelakken neglene mod vandet. Et meget simpelt og kort trick, men guld værd, hvis man gerne vil gro lange negle.

5. Bider du af kedsomhed?

Ofte kommer neglebidning som følge af, at man keder sig. Sidder du og venter på noget, eller er foredrageren bare rigtig kedelig idag? Jeg kender det selv. Så begynder jeg at sidde og pille og bide i mine negle.

Løsning: find noget andet at pille ved. Vær en af de irriterende typer, der sidder og klikker på en kuglepen gennem en hel forelæsning. Tag en mønt, og se hvor mange gange du kan vende den 180 grader med en hånd. Gør et eller andet, så du holder dig fra dine negle.

6. Tag billeder for at se resultater

Det lyder måske underligt, men tag et billede den dag, du starter med at stoppe. Tag herefter et billede af dine negle hver uge for at kunne sammenligne, hvor meget de er groet. Det er måske skørt at tage billeder af sine negle. Men jeg elsker at se resultater. Jeg bliver motiveret af, at se resultater. Hvis jeg kan se, at der rent faktisk sker noget. Resultater giver blod på tanden, så man får lyst til at fortsætte det hårde arbejde. For at vænne sig af med at bide negle kan virkelig være hårdt arbejde.

7. Nail strengtheners

Neglelakker, der gør dine negle stærkere, er en god MIDLERTIDIG løsning, når først dine negle er begyndt at vokse lidt ud. Hvis man har bidt negle længe, så har man højst sandsynligt meget svage og tynde negle. Her kan neglelakker, der gør neglene stærkere være gode til at få dine negle på rette kurs. Men hvis man bruger dem for meget, risikerer man, at neglene bliver så hårde, at de knækker af alting. Hvis neglene bliver FOR hårde, mister de deres fleksibilitet, hvilket får dem til at knække lettere. Punkt 3 om at bruge negleolie er her særligt vigtigt, da negleolie giver nemlig neglene den fleksibilitet, de har brug for.

Derfor skriver jeg at nail strengtheners kun bør være en midlertidig løsning. Men de er stadig til stor hjælp for svage, bidte negle.

8. Husk at file dine negle

Ja, det lyder lidt skørt, at file sine negle, hvis man gerne vil have dem til at gro ud. Men ligesom med hår: man er nødt til at klippe de spaltede spidser af en gang imellem, hvis man vil gro langt hår. Ellers knækker spidserne af, og håret ser ikke ud til at vokse.

Det fungerer næsten på samme måde med negle. Helt yderst på spidsen af dine negle, vil neglen være slidt og tynd. Og dermed have større risiko for at knække eller skalle. Ved at file neglene – bare en halv millimeter ned, en gang om ugen – fjerner man de yderste lag. Og med det samme kan man nærmest mærke, hvor meget styrke neglen får af det.

9. Afslør dig selv i at bide negle

Ofte lægger man ikke mærke til, at man er begyndt at bide i sine negle. Man opdager det først, når man har bidt halvdelen af neglene af. Men selv her er det ikke for sent at stoppe dig selv! Brug din viljestyrke til at sige “STOP!”. Selv hvis det kun redder halvdelen af dine negle, så er det bedre end ingenting. At vænne sig af med en dårlig vane kan tage lang tid. Og selv små fremskridt er et kæmpe fremskridt.

Selv hvis du er midt i en negl, så fil resten af neglen i stedet for at bide den færdig. Og sæt dig derefter på dine hænder, så du ikke kan få fingrene ind i munden igen 😉

10. Allier dig med folk

Du kan også alliere dig med folk, du går meget sammen med til daglig. Få dem til at slå dig over hænderne, hvis de ser dig bide negle. Det virker faktisk bedre end man skulle tro. For man får et chok, når nogle lige pludselig slår en over nallerne. Og man har lige pludselig nogle at stå til ansvar overfor.

De kan selvfølgelig ikke hjælpe, når du er alene, så her må din viljestyrke være din hjælp.

Og husk nu at være tålmodig! Det tager lang tid at vænne sig af med en vane. Samtidig vil en neglebidders negle være tynde og svage, så dine negle vil højst sandsynligt knække, når de begynder at vokse, hvilket bare vil få gro-negle-langt-ud-processen til at tage længere tid.

Men det skal nok lykkes!

  • Marie

Skriv en kommentar