Foam roll og fitness

Foam roll.. Hvad?

Ja, det tænkte jeg i hvert fald. Hvad søren er det nu for noget? Er det muskeltræning? Er det udstrækning?

En foam roller, er som ordet siger en “ruller”, der er lavet af “skum”. Og jeg er blevet helt vild med den!

Helt simpelt fortalt, er det disse runde skum-ting, som findes i de fleste fitnesscentre. Og de findes i forskellige hård-heder (er det et ord?). Lige nu bruger jeg den hårdeste mit center har, da jeg har foam roll’et mange gange efterhånden. Er det din første gang, så vil jeg anbefale at prøve med en lidt blødere til start.

Hvad er det?

Jeg bruger foam rolling til at få mine opspændte muskler i benene til at slappe mere af. Når man foam roller er det en form for massage af musklerne. Jeg synes det er helt vildt så meget godt det kan gøre.

Efter at jeg regelmæssigt er begyndt at foam rolle, så føler jeg mig slet ikke så opspændt i ben og balder, som jeg plejede at gøre. Jeg træner ben og bagdel gennemsnitligt to gange om ugen, så jeg plejede at gå og være øm og spændt ofte. Dette problem oplever jeg kun sjældent nu.

Hvornår gør jeg det?

Jeg foam roller kun mine ben og balder, og derfor foam roller jeg, når jeg føler mig spændt i de områder. Hvis jeg går og er øm eller spænder i musklerne, så foam roller jeg. Derudover foam roller jeg næsten altid 1-2 dage før ben-træning. Jeg synes dette gør den største forskel for bentræningen. Når jeg ikke er opspændt, så føler jeg, at jeg kan præstere meget bedre i de forskellige øvelser.

Jeg plejer at foam rolle efter træning (uanset hvad jeg har trænet, så er det benene og bagdelen jeg foam roller). Efter træning er min krop varm, og så føler jeg, at jeg får størst udbytte. Samtidig strækker jeg også ud efter foam rolling.

Jeg har set, at man også kan foam rolle andre kropsdele end kun benene. Jeg har både set folk gøre det på arme og ryg (undgå dog altid nedre ryg!). Dette er ikke noget, jeg føler, jeg har haft behov for, og derfor holder jeg mig til benene og bagdelen.

Hvordan gør jeg?

Jeg er som nævnt vant til den hårdeste foam roller, som mit fitnesscenter har.

Jeg foam roller mine baller, siden af ballerne, mine baglår, ydersiden af mine lår, mine forlår, inderlår og lægmuskler.

Jeg synes virkelig i skal prøve en omgang foam rolling, særligt hvis i døjer med at være spændt op i benmusklerne. Det tog mig et par gange at lære teknikken og finde ud af, hvordan det fungerede bedst. Det kan være lidt bøvlet i starten. Men jeg er så glad for, at jeg har lært det og er kommet godt ind i det. For det har gjort mine træninger meget bedre, og jeg går ikke rundt med spændte muskler.

  • Marie

Skriv en kommentar